Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ανταπόκριση από την Πετρούπολη: «Κανένας μόνος του στην κρίση»

Και από την Πετρούπολη, η κίνηση «Κανένας μόνος του στην κρίση» συμμετέχει στις κοινές δράσεις που αποφασίζουμε στα συντονιστικά. Μετέχουμε σε όλα τα συντονιστικά που έχουν γίνει έως τώρα και φυσικά θα συνεχίσουμε... Στις μέχρι τώρα δράσεις, εμείς συμμετέχουμε από τις 6.30-10.00 π.μ., από την αφετηρία μας στην Αγία Τριάδα μέχρι τον Αγ. Αντώνη (μετρό). Μπαίνουμε ανά ομάδες των 2-3 ατόμων στα λεωφορεία και συνομιλούμε με τον κόσμο καλώντας τον να μην πληρώνει, μοιράζουμε την προκήρυξή μας, και αναρτούμε αφίσες. Επίσης, στα πλαίσια της κίνησης «Πολίτες Δυτικής Αθήνας» διοργανώσαμε και εκδήλωση-συζήτηση για το «δεν πληρώνω εισιτήρια + διόδια» στις 26 Φλεβάρη στον Βοτανικό Κήπο (επισυνάπτουμε αφίσα της εκδήλωσης).

Αποσπάσματα από την προκήρυξη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Πετρούπολης «Κανένας μόνος του στην κρίση»:

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ:
- Βαρεθήκαμε τα ψέματα (δεν δίνουν τα 2,7 δισεκατομμύρια που χρωστούν στον ΟΑΣΑ, αλλά δίνουν τις παχυλές επιδοτήσεις στις αεροπορικές εταιρίες, στους εφοπλιστές, στα ιδιωτικά λεωφορεία).
- Ο ηλεκτρικός κάνει έργα επί 3 χρόνια και κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσουν. Καμία ανακοίνωση, καμία ενημέρωση. Οι συρμοί περνούν πλέον κάθε 20 λεπτά. Τμήματα κλειστά για πολλές εβδομάδες.
- Αυτοί που προσβάλλονται από την αύξηση είναι χαμηλόμισθοι, οι οποίοι βλέπουν το 20 & 30% του μισθού τους να πηγαίνει στις εξουθενωτικές μετακινήσεις τους.
- Οι αστικές συγκοινωνίες θα έπρεπε να ήταν δωρεάν.
- Κανείς εργαζόμενος δεν πήρε αύξηση 40 % για να μπορέσει να καταβάλλει και την αύξηση των εισιτηρίων.
- Οι περισσότεροι πήραν μείωση και απόλυση από τις δουλειές τους και η πολιτεία έπρεπε να δείξει ανθρώπινο πρόσωπο στη φτώχεια του λαού.
ΚAMIA AYΞΗΣΗ ΣΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΩΣ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.
Δεν είμαστε τσαμπατζήδες!
Υποστηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!
Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου