Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ανταπόκριση από τη δράση στο μετρό Συγγρού-Φιξ

Σήμερα 23 Μαρτίου 2011, ώρα 7 το πρωί, ενώσαμε τις δυνάμεις μας δύο γειτονικές επιτροπές σε μία κοινή δράση στο σταθμό του μετρό Συγγρού-Φιξ, τη δεύτερη που κάνουμε σε αυτό το σταθμό, που έχει μαζική προσέλευση τις πρωινές ώρες. Ήμασταν γύρω στους 20 ανθρώπους και μοιράσαμε 2.000 τρικάκια, εισπράττοντας χαμόγελα και… ευχαριστώ από τους επιβάτες! Τα συνθήματά μας και στο τρικάκι και από την ντουντούκα συνέδεαν το «δεν πληρώνω» με το χρέος:
Δεν πληρώνω το χαράτσι 40% στα εισιτήρια, δεν πληρώνω τα διόδια, δεν πληρώνω τα 5 ευρώ στα νοσοκομεία! Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όχι στο κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων! Από το δημόσιο χρέος επωφελήθηκαν οι κυβερνήσεις και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα – Δεν θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός!
Η αποδοχή των συνεπιβατών μας, κυρίως όταν μιλούσαμε για νοσοκομεία και σχολεία, ήταν πολύ μεγάλη. Ακολουθεί το κείμενο που μοιράζαμε:

"Δεν πληρώνω" – Μας αφορά όλους


Όχι στην αύξηση κατά 40 % του εισιτηρίου των μέσων μαζικής μεταφοράς

Να υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών
Γιατί η κυβέρνηση φοβάται την αντίδραση των πολιτών ; και μετέτρεψε σε πταίσμα την άρνηση πληρωμής εισιτηρίου ; Ποιοι είναι σήμερα οι "τσαμπατζήδες"’ ; Πάντως όχι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που μόνο πληρώνουν και ξανά πληρώνουν φόρους … και φυσικά δεν μπορούν να φοροδιαφεύγουν !!!
Ποιοι ευθύνονται για τα ελλείμματα των συγκοινωνιών ; Μας λένε πως ο ΟΑΣΑ έχει ελλείμματα και για αυτό έπρεπε να γίνει πιο ακριβό το εισιτήριο. Γιατί σήμερα το κράτος χρωστά 2,7 δις ευρώ στον ΟΑΣΑ ;
Ποιος είναι ο ρόλος των συγκοινωνιών ; Δεν πρέπει να είναι η ασφαλής, γρήγορη και φτηνή μετακίνηση που σέβεται τους επιβάτες και προστατεύει το περιβάλλον; Ενισχύεται ή τελικά οδηγείται σε απαξίωση η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς με την αραίωση των δρομολογίων, την περικοπή των εργασιακών δικαιωμάτων των "προνομιούχων οδηγών" (!!!) και την αύξηση κατά 40 % του εισιτηρίου ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου