Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ενημέρωση από τον Κορυδαλλό (δράσεις στα λεωφορεία)

Την Τετάρτη 23/3 το πρωί (7.00-8.30) κάναμε παρέμβαση στα λεωφορεία του Κορυδαλλού (από και προς Αιγάλεω), όπως είχε συμφωνηθεί στην τελευταία παναττική συνάντησή μας. Η αντιμετώπιση του κόσμου ήταν πολύ θετική. Υπήρχε όμως ακόμη πολύ μεγάλη άγνοια σε ό,τι αφορά το θέμα των ελεγκτών και πώς τους αντιμετωπίζουμε μετά το νέο νόμο Ρέππα (συνέχεια μας ζητούσαν το έντυπο με τις νομικές οδηγίες για το θέμα, και όταν το έπαιρναν το διάβαζαν προσεκτικά γραμμή-γραμμή, αυτό ήταν κάτι που μας εντυπωσίασε!). Επίσης, μας περιέγραφαν πολλά περιστατικά με επιβάτες που δεν είχαν εισιτήριο και οι ελεγκτές τους κρατούσαν με το ζόρι...
 Οι επιβάτες αντιδρούσαν με θετική έκπληξη όταν τους αναφέραμε την περίπτωση συναγωνίστριας από τη Νίκαια, που αντιμετώπισε με τους ελεγκτές με τέτοιο τρόπο ώστε από το φόβο τους να μην πάνε Αυτόφωρο έγιναν λαγοί. Χαρακτηριστικά σχόλια που ακούγαμε ήταν: «Είδες πόσα πράγματα δεν ξέρουμε ακόμη!», «Τόσα χρόνια κοροϊδία», «Αυτοί που πραγματικά τα φάγανε δεν πάνε μέσα». Οι οδηγοί τόσο στον πηγαιμό όσο και στην επιστροφή ήταν αρκετά φιλικοί και δεκτικοί. Από τη συζήτηση μέσα στα λεωφορεία φάνηκε ότι ο κόσμος έχει αρχίσει πλέον να αναθαρρεί μετά το υποτονικό κλίμα που δημιούργησε η ψήφιση του νομοσχεδίου.
 Όσο μεγαλύτερη είναι η μαζικότητα αυτών των κινήσεων και όσο ενισχύεται η ενημέρωση επί του θέματος, τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι αντιδράσεις από δω και πέρα. Συνεχίζουμε με περηφάνια να διεκδικούμε αυτά που μας αξίζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου