Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας: 1η Απρίλη ακυρώσαμε τα ακυρωτικά στο σταθμό μετρό Αγ.Δημητρίου

Σήμερα, 1 Απρίλη, πραγματοποιήσαμε εξόρμηση δράσης και ανυπακοής «δεν πληρώνω», στο μετρό του Αγ. Δημητρίου, ως επιτροπή κατοίκων Γλυφάδας, με συναγωνιστές και από τις γύρω περιοχές.
Οι επιβάτες που συζητήσαμε, συμβασιούχοι από την κατάληψη του δημαρχείου της Αθήνας, υπάλληλοι τραπεζών που χτυπιούνται τώρα, ιδ. υπάλληλοι των «ατομικών συμβάσεων», άνθρωποι της δουλειάς δηλαδή,  φαίνονταν πιο οργισμένοι και προβληματισμένοι από ποτέ. Πώς να πληρώνεις τις αυξήσεις σε κάθε λογής χαράτσια την ίδια ώρα που ληστεύουν τα ασφαλιστικά ταμεία, κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία,  μειώνουν γραμμές στις συγκοινωνίες, χορεύουν τα δισεκατομμύρια της Siemens και των εξοπλισμών  και γενικώς καταστρέφουν τη ζωή μας.
Τα συνθήματά μας: «αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και όχι στα κοινωνικά αγαθά», «όχι άλλα λεφτά για τους τραπεζίτες, αλλά για συγκοινωνίες-σχολεία-νοσοκομεία».
Έτσι, ήταν εμφανέστατη η συμφωνία του κόσμου μαζί μας.
Μάλιστα, τα "περιστατικά"...ανυποχώρητης θέλησης να χτυπήσουν εισιτήρια ήταν σχεδόν ανύπαρκτα σε σχέση με προηγούμενες φορές.
Οι εργαζόμενοι του μετρό σταθερά βοηθητικά αφανείς!
Οι περισσότεροι επιβάτες έπαιρναν και αυτοκόλλητα για να προπαγανδίσουν τη συγκέντρωση που οργανώνουμε στο Σύνταγμα, ξεκινώντας από τις γειτονιές μας, στις 9 Απρίλη και αρκετοί άφηναν στοιχεία επικοινωνίας για να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των επιτροπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου