Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Η 9 Απρίλη είναι γεγονός!!!

Η 9 Απρίλη είναι γεγονός! Και είναι ένα ελπιδοφόρο γεγονός που στέλνει μηνύματα ότι κάτι περισσότερο κινείται στις γειτονιές της Αθήνας, τουλάχιστον.
Η πρώτη μεγάλη εκδήλωση του Συντονισμού Επιτροπών-Πρωτοβουλιών Κατοίκων και Ανοιχτών Συνελεύσεων, με θέμα το «δεν πληρώνω», στις 9 Απρίλη, στο Σύνταγμα, συγκέντρωσε περισσότερες από 20 επιτροπές, πρωτοβουλίες και ανοιχτές συνελεύσεις, από διάφορες γειτονιές.
Όπως είχαμε κανονίσει, σε κάθε γειτονιά μαζευτήκαμε γύρω στις 11 το πρωί, μοιράσαμε το υλικό μας στους επιβάτες λεωφορείων και στους κατοίκους γύρω από στάσεις, κατευθυνθήκαμε είτε με τα λεωφορεία, είτε με πορείες, πικετοφορίες στους σταθμούς των αντίστοιχων μετρό κι εκεί, αναρτώντας πανό, χαρτοπανό, χαρτόνια με γελοιογραφίες, κλείσαμε τα ακυρωτικά.
Ο κόσμος που μας έχει δει και ξαναδεί, χαιρόταν τη δράση μας και αρκετοί μας έδιναν και στοιχεία για να βρίσκονται κι αυτοί μαζί μας στο μέλλον. Ελάχιστες οι εξαιρέσεις όσων θεωρούσαν «απαράβατη» υποχρέωσή τους να χτυπήσουν εισιτήρια. Και πολλοί πείθονταν από τα επιχειρήματά μας ότι δεν είναι τζαμπατζής όποιος δεν πληρώνει ένα εισιτήριο που έχει ήδη πληρώσει με τους φόρους του και τις εισφορές του, αλλά η κυβέρνηση και οι ιδιώτες που δεν πληρώνουν μισθούς, δώρα, επιδόματα, συντάξεις και τα φάρμακα που δικαιούμαστε από τα κλεμμένα Ταμεία μας, οι εφοπλιστές που φοροαπαλλάσσονται νομότυπα και οι βιομήχανοι που ακόμα κι αν τους μειώνουν τη φορολογία, δεν πληρώνουν ούτε τα λιγοστά που τους αντιστοιχούν.
Καταλήξαμε από κάθε γειτονιά στο Σύνταγμα, όπου η κάθε επιτροπή-πρωτοβουλία κλπ σήκωσε το πανό της, τις πικέτες της και μοίρασε το υλικό της.
Συναντηθήκαμε με τους απεργούς των δήμων και της ΑΔΕΔΥ, όταν η διαδήλωσή τους ήρθε Σύνταγμα και όλοι μαζί, ενωμένοι φωνάξαμε ενάντια σε αυτήν την τόσο άδικη πολιτική κυβέρνησης και τρόικας. Η ενότητα αυτή δίνει αισιοδοξία.
Κάναμε πορεία γύρω από την πλατεία Συντάγματος, φωνάζοντας από τις ντουντούκες μας, τραγουδώντας και…σφυρίζοντας με τις βουβουζέλες και σφυρίχτρες μας. Η χαρούμενη ατμόσφαιρα μεταφερόταν στους περαστικούς και πολλοί ζήτησαν να μας συναντούν στις γειτονιές μας (ανταλλάξαμε στοιχεία επικοινωνίας).
Δεν σκοπεύουμε να αρκεστούμε στις δράσεις «δεν πληρώνω» εισιτήριο ή διόδια.
Το έχουμε δηλώσει εξαρχής, ως Συντονισμός, ότι όποιο μέτωπο ανοίγει η κυβέρνηση θα το απαντάμε, προσπαθώντας να κινητοποιούμαστε με όποιον άνθρωπο θέλει να αγωνιστεί μαζί μας, ώστε να εκφράζεται η αγωνιστικότητα, η αλληλεγγύη και να ξεπερνιέται ο φόβος που κυβέρνηση και μεγάλα ΜΜΕ επιδιώκουν να μας επιβάλλουν.
Το «κανείς μόνος του στην κρίση» το εννοούμε και θέλουμε να το κάνουμε καθημερινή πράξη σε όσες περισσότερες γειτονιές γίνεται.
Τις επόμενες ώρες και μέρες θα αναρτήσουμε φωτογραφίες και βίντεο από τη συγκέντρωση της 9 Απρίλη.
Όποια-ος έχει διαθέσιμο τέτοιο υλικό (οπτικοακουστικό) μπορεί να μας το στείλει στο mail μας katoikoi2011@gmail.com για να εμπλουτίσουμε τις εικόνες μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου