Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Για την Λαϊκή Αλληλεγγύη, την Αντίσταση και την Ανυπακοή: 1 Απρίλη στο μετρό Νομισματοκοπείο!

Έγινε σήμερα 1 Απρίλη παρέμβαση της Πρωτοβουλίας πολιτών στο σταθμό του μετρό Νομισματοκοπείο, με συναγωνιστές και από το γειτονικό Χαλάνδρι και την αντίστοιχη πρωτοβουλία που φτιάχνεται και εκεί.

Η πρωινή μας παρέμβαση είχε περισσότερο προπαγανδιστικό χαρακτήρα για την 9η Απρίλη, ημέρα μαζικής δράσης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενάντια στις αυξήσεις των εισιτηρίων, που θα κορυφωθεί με συγκέντρωση στις 1μμ στο Σύνταγμα.

Η σημερινή εμπειρία μας πείθει ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου και των εργαζομένων στις συγκοινωνίες όχι μόνο αντιλαμβάνεται το άδικο των αυξήσεων σε συνθήκες όπου οι μισθοί μειώνεται και οι απολύσεις πέφτουν βροχή, αλλά ότι θα ήθελε και να αντιδράσει πιο ενεργητικά απέναντι στον καθημερινό περιορισμό των δικαιωμάτων του και του επιπέδου διαβίωσής του.

Ο κόσμος έπαιρνε εύκολα την προκήρυξη και πολλές φορές ζητούσε και το αυτοκόλλητο για τις 9 Απρίλη με το σήμα ‘’Δεν Πληρώνω’’. Η προκήρυξη εκτός από τα ζητήματα των αυξήσεων στα μέσα είχε στο πίσω μέρος της και τις οδηγίες αντιμετώπισης των ελεγκτών, πράγμα απόλυτα χρήσιμο για να μπορεί κανείς να γνωρίζει τα δικαιώματά του σε μια τέτοια περίπτωση.

Προετοιμαζόμαστε για μια πιο διευρυμένη πλέον παρέμβαση για τις 9 Απρίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου