Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Η 9 Απρίλη στο 7ο διαμέρισμα



1) Για την επιτροπή μας, όλα ξεκίνησαν από νωρίς στις 11 το πρωί, όταν πάνω από 30 κάτοικοι μαζευτήκαμε στο μετρό Πανόρμου. Κάποιοι από μας έκλεισαν τα ακυρωτικά, αφήνοντας φυσικά όπως πάντα 2 ανοιχτά ακυρωτικά μηχανήματα...έτσι ώστε όποιος-α ήθελε να τοποθετεί το εισιτήριο του κατευθείαν στην κοιλιά ή στο στόμα του Πάγκαλου...οι υπόλοιποι μείναμε συγκεντρωμένοι στην πλατεία, μιλώντας με τους περαστικούς και ενημερώνοντας τους για τις δράσεις της επιτροπής μας. Η ντουντούκα δεν σταματούσε να φωνάζει συνθήματα αλλά και να συνομιλεί με τους κατοίκους που μαζεύονταν γύρω μας φωνάζοντας «μπράβο, καλά κάνετε, συνεχίστε» κλπ. Γύρω στις 12 μπήκαμε στο μετρό, και γεμίσαμε τα βαγόνια με συνθήματα και τραγούδια. Ο κόσμος χαμογελούσε βλέποντας το γιορταστικό κλίμα που έσπαγε την συνηθισμένη και σιωπηλή μονοτονία που επικρατεί στα βαγόνια.
Έτσι φωνάζοντας και τραγουδώντας φτάσαμε στον Ευαγγελισμό για την προσυγκέντρωση των επιτροπών. Εκεί συναντηθήκαμε με την πρωτοβουλία κατοίκων Ζωγράφου  και την πρωτοβουλία πολιτών Αγίας Παρασκευής. Αφού φωνάξαμε για λίγο συνθήματα και ενημερώσαμε τοςυ επιβάτες μπήκαμε σαν ποτάμι και πάλι στα βαγόνια. Όλο το μετρό αντηχούσε από τα συνθήματα και τα τραγούδια μας...ήταν μια χαρούμενη και διαφορετική συγκέντρωση και αυτό άρεσε και εντυπωσίαζε τους περαστικούς...
Φτάνοντας στο Σύνταγμα πάνω από 70 άνθρωποι από τις τρεις επιτροπές βγήκαμε πανηγυρικά στο Σύνταγμα και ενώσαμε τις φωνές μας με τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους στη γιορτή του δεν πληρώνω. Την επόμενη μέρα διασκεδάσαμε και γνωριστήκαμε καλύτερα στο μεσημεριάτικο  γλέντι της επιτροπής μας. Για περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφικό υλικό επισκεφτείτε το blog μας. katoikoi.blogspot.com

2) Η δράση της επιτροπής μας συνεχίζεται. Την Τρίτη 12 Απρίλη στις 7 το απόγευμα, κάτοικοι, γονείς-μαθητές και φορείς της περιοχής καλούν σε κινητοποίηση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος-Ενέργειας που βρίσκεται στην περιοχή μας, στην οδό Αμαλιάδος. Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει από το πάρκο καπαψ.
Είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων εδώ και χρόνια το οικόπεδο της ΔΕΗ (επί της οδού Λάμψα) να αξιοποιηθεί ως σχολείο και όχι να γίνει μεγαθήριο στέγασης των κεντρικών υπηρεσιών της ΔΕΗ.
Η επιτροπή μας θα βρίσκεται στη συγκέντρωση με πανό, πικέτες και συνθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου