Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ & ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

                Πέμπτη 9 Ιούνη 7μμ  στην Κεντρική  Πλατεία Βούλας
              Συμμετέχουμε στην  ανοιχτή  Συγκέντρωση -Συνέλευση
                       ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!
                                                                                                                                                                                                            
Η ΚΙνηση Πολιτών ΒοΥλας-ΒΑρης-Βουλιαγμένης ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ & ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
αμέσως μετά την ίδρυσή της στις 18 -Μαϊου. ανέλαβε δράση ξεκινώντας με  το πολύ επείγον και καυτό θέμα της προάσπισης της Δημόσιας και Δωρεάν υγείας για όλους και συγκεκριμένα για τη υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του «Ασκληπιείου» Νοσοκομείου της Βούλας και τον αγώνα για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του.
Σε συντονισμό με τις αντίστοιχες Επιτροπές πολιτών Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Νέας Σμύρνης και Καλαμακίου παραβρεθήκαμε σε συναντήσεις με τους εργαζόμενους (γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους του νοσοκομείου), όπως και στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου των εργαζομένων και από κοινού με αυτούς  βγάλαμε προκήρυξη με τις διεκδικήσεις μας.
Οι δράσεις μας κορυφώθηκαν την 1η Ιουνίου, όταν με την παρουσία των πολιτών από τις πιο πάνω κινήσεις και σε συντονισμό με τους γιατρούς και τους νοσηλευτικούς κινητοποιηθήκαμε στο Ασκληπιείο για να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους και τους ασθενείς για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ενώ παράλληλα οι γιατροί άφησαν τον κόσμο να εξετάζεται ελεύθερα χωρίς να πληρώνει.  Την προσπάθειά μας βοήθησε πολύ το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είχαν στάση εργασίας τις ίδιες ώρες με την κινητοποίηση.   
.    Οι δράσεις μας για την υπεράσπιση δημόσιας  υγείας, αλλά και για τα άλλα προβλήματα της περιοχής συνεχίζονται ήδη και θα συνεχισθούν με επιμονή τις επόμενες ημέρες μας
             Παράλληλα μεταφέροντας το κλίμα και τον ενθουσιασμό της πλατείας Συντάγματος συμμετέχουμε μαζί με όλους τους πολίτες - κατοίκους και  τους εργαζόμενους  στην ανοιχτή συγκέντρωση -συνέλευση στην Κεντρική Πλατεία της Βούλας, την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα για να συζητήσουμε τα τοπικά προβλήματα και να διεκδικήσουμε:

Πραγματική Δημοκρατία  τώρα!

Δημόσια και δωρεάν υγεία και  παιδεία!

Όχι στο ξεπούλημα  της παραλίας και των δημόσιων χώρων! Ελεύθερες παραλίες για όλους! Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό!

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ!   ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ!    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

                                                Το  Συντονιστικό  Όργανο   της Κίνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου