Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Η μαζικοτατη συνελευση τω κατοικων ΒΒΒ (150 ανθρωποι), της 9ης Ιουνη, κατεληξε στο παρακατω κειμενο και σε πολλες δρασεις

ΠΟΛΙΤΕΣ της ΒΑΡΗΣ, της ΒΟΥΛΑΣ και της ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Είμαστε αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι:
Mε τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας των 400 ή 500   ΕΥΡΩ και με την ανεργία που έχει φθάσει στο 20% και συνεχώς αυξάνεται, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους
Με το κλείσιμο των μαγαζιών και  των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων
Με το κλείσιμο και τις «συγχωνεύσεις» Δημόσιων Σχολείων και Νοσοκομείων, με τη διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών (αστικές, ΟΣΕ), με τη συρρίκνωση, την υποβάθμιση ή κατάργηση των κοινωφελών υπηρεσιών και αντικατάστασή τους από ιδιωτικές. 
Με το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, είτε πρόκειται για δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κλπ), είτε πρόκειται για ελεύθερους χώρους δημόσιας χρήσης (Ελληνικό, παραλίες κλπ).
Με τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές, στον Φ.Π.Α. και σε όλους τους φόρους, στα καύσιμα, στα τιμολόγια της ΔΕΗ και άλλων υπηρεσιών, στις Αστικές Συγκοινωνίες, με το χαράτσι του εισιτηρίου των 5€ στα νοσοκομεία και τη ληστεία των διοδίων, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»!
Ξέρουμε  πολύ καλά ότι
Το μνημόνιο, που φούντωσε τα πιο πάνω δεινά, μας το επέβαλαν  η τρόικα, η κυβέρνηση και  όσα κόμματα  θεωρούν τα κέρδη τους σημαντικότερα και από τις ζωές μας.
Οι μόνες κερδισμένες  από την κατάσταση αυτή είναι  οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις που βγάζουν τεράστια κέρδη  από το δικό μας μόχθο, τις δικές μας στερήσεις και το ξεπούλημα  του δημόσιου πλούτου.
Για να τα πετύχουν όλα αυτά πρέπει να κρατούν εμάς στο περιθώριο και να πνίγουν τη  φωνή μας και το δίκιο μας
Είμαστε λοιπόν αποφασισμένοι
Να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας!
Να σπάσουμε το «τείχος της σιωπής» και ν’ ακουσθεί η φωνή μας μέσα στη Βουλή, τα υπουργεία, τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές!
Να βγούμε στις πλατείες και στους δρόμους, γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς!
Είμαστε οι «πολλοί» και είναι οι «λίγοι».Εμείς όλοι μαζί θα συνδιαμορφώσουμε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου