Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Πρωτοβουλία Κατοίκων Πατησίων

H Πρωτοβουλία Κατοίκων Πατησίων αποφάσισε τις εξής δράσεις:

1. Απεργία στις 11-05-2011 και προπαγάνδισή της. Κυκλοφόρησε μια προκήρυξη  και κανονίστηκαν τρία ραντεβού για μοίρασμα:
α) Παρασκευή 6-5-2011 στις 21:00 έξω από τα Σινεμά Ster στην Αχαρνών
β) Σάββατο 7-5-2011 στις 12:00 στη Λαική της Γκράβας και
γ) Δευτέρα 9-5-2011 στις 17:00 στο Σταθμό Άνω Πατησίων.
 
2. Θέματα Νοσοκομείων. Παρόν στη συνέλευσή μας ήταν συναγωνιστής από το Γ.Ν. Πατησίων με τον οποίο συζητήσαμε τις ενδεχόμενες δράσεις μας για το θέμα της συγχώνευσης του Νοσοκομείου με το Αγία Όλγα. Προσανατολιζόμαστε σε αντίστοιχη δράση με αυτή που είχε οργανωθεί για το 7ο του ΙΚΑ. Δηλαδή συγκέντρωση με μικροφωνική και ύστερα πορεία στη γειτονιά.

Ακολουθεί η προκύρηξη

Αυτές τις μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την μέρα που η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε το Μνημόνιο με την Τρόικα (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), ένας χρόνος που βλέπουμε το μέλλον όλων μας να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο: μισθοί, επιδόματα, συντάξεις μειώνονται, οι στρατιές των ανέργων αυξάνονται ραγδαία (επίσημα ανέρχεται στο 15,1%, στην πραγματικότητα έχει φτάσει το 1 εκατομμύριο) , καταστήματα κλείνουν, νοσοκομεία και σχολεία “συγχωνεύονται” ή κλείνουν (φυσικά και στην περιοχή μας), η δημόσια περιουσία έχει ήδη βγει στο σφυρί, νέοι φόροι επιβάλλονται, οι εργασιακές σχέσεις όλο και περισσότερο θυμίζουν ... Κίνα μια και καταργήθηκε το μισό εργατικό δίκαιο ικανοποιώντας το σύνολο των απαιτήσεων των εργοδοτών. Και αυτές είναι κάποιες από τις ορατές πλευρές, υπάρχουν όμως και οι “αόρατες” (κατάθλιψη, απόγνωση, “ψυχικά” νοσήματα).
Καθώς κλείνει ο ένας χρόνος Μνημόνιο ακόμα και οι πιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται πως η κατάσταση δεν πρόκειται να καλυτερεύσει - σίγουρα όχι από τα μέτρα της κυβέρνησης και του Μνημονίου. Η συζήτηση που γίνεται εδώ και κάποιο διάστημα περί επικείμενης αναδιάρθρωσης, αποδεικνύει περίτρανα τη χρεοκοπία του Μνημονίου (μια και το χρέος ήδη αυξήθηκε στο 153% του ΑΕΠ και η ύφεση φέτος θα ξεπεράσει το 4% ), ενώ ένα νέο πακέτο δυσβάσταχτων μέτρων είναι προ των πυλών. Οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είναι τα πρώτα στη λίστα, επίσης νέες περικοπές μισθών και αυξήσεις φόρων. Η τρόικα και οι “αγορές” πιέζουν και η πρόθυμη ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί. Και όλα αυτά ενώ πλησιάζει το Σύμφωνο για το Ευρώ, που πρόκειται να επικυρώσει ότι οι αποφάσεις θα παίρνονται από τις Βρυξέλλες (ή το Βερολίνο).
Ένα χρόνο τώρα απέναντι στη μαύρη πραγματικότητα που μας έφεραν, μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας μας αντιδρούν. Ένα χρόνο τώρα οι εργαζόμενοι αντιστέκονται με τις μεγάλες απεργίες τους (5/5/2010, 15/12/2010, 23/2/2011), ενώνονται μαζί τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες που οδηγούνται στη χρεοκοπία και τη φτώχεια, οι φοιτητές και οι μαθητές που βλέπουν το Μνημόνιο να βάζει λουκέτα στις σχολές και στα σχολεία τους, οι συνταξιούχοι με τις συντάξεις - χαρτζιλίκι. Και δεν είναι μόνοι τους, η κοινωνία της Κερατέας ξεσηκώθηκε κάνοντας αγώνα διαρκείας ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής της και κέρδισε, οι μετανάστες - απεργοί πείνας διεκδίκησαν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, το κίνημα “δεν πληρώνω” απαίτησε να σταματήσει η κοροϊδία με τα διόδια στους εθνικούς δρόμους και τις αυξήσεις στα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Και αυτοί είναι μόνο οι αγώνες που έγιναν γνωστοί, υπήρξαν και πλήθος μικρότερων αγώνων σε εργασιακούς χώρους, γειτονιές, περιοχές.
Το μέλλον μας δεν πρόκειται να γίνει καλύτερο αν δεν αγωνιστούμε για αυτό. Όχι όμως αποκομμένους αγώνες και διαχωριστικές γραμμές. Να σπάσουμε την κατάθλιψη που μας επιβάλλουν, να συναντηθούμε οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι νοικοκυρές, οι μαθητές και οι φοιτητές, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και να οργανωθούμε παραμερίζοντας άγονες αντιπαραθέσεις, δημιουργώντας ένα κοινό μέτωπο δυνάμεων που θα συμφωνήσει και θα παλέψει πάνω στα παρακάτω σημεία:

• Μονομερής παύση πληρωμών στους πιστωτές μας τώρα,
να διαγραφεί το τοκογλυφικό χρέος!
• Το χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να το πληρώσουν,
με εργαλείο την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου και την έννοια του
“απεχθούς χρέους” να αμφισβητηθεί συνολικά
• Να ακυρωθούν όλοι οι Νόμοι και τα μέτρα του Μνημονίου και οι Δανεικές Συμβάσεις που εκχωρούν τη χώρα και το λαό μας στις τράπεζες και τους τοκογλύφους.
• Να πούμε όχι στο Σύμφωνο του Ευρώ και στην πραγματικότητα που θα μας φέρει!
• Να φορολογηθεί επιτέλους η αμύθητη εκκλησιαστική περιουσία και να αυξηθεί
η φορολογία για τις Ανώνυμες Εταιρείες!
• Να μειωθούν οι δαπάνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς!
• Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και να κρατικοποιηθούν οι κρίσιμοι τομείς της οικονομίας!

Ένας χρόνος Μνημόνιο είναι αρκετός!
Να φύγουν Κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11.5.2011
με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και τις άλλες τοπικές Επιτροπές στο Μουσείο στις 11 π.μ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ενάντια στα μέτρα Κυβέρνησης–ΕΕ–ΔΝΤ
http://patissia.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου