Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

1η Ιούνη: κοινή μέρα δράσης για τη δημόσια και δωρεάν υγεία από το Συντονισμό Επιτροπών-Πρωτοβουλιών Κατοίκων και την ΟΕΝΓΕ

Την 1η Ιούνη, ο Συντονισμός ΕΠΚΑΣ και η ΟΕΝΓΕ, μαζί με άλλα σωματεία και φορείς, συνδιοργανώνουν κοινή μέρα δράσης ελεύθερης πρόσβασης στους χώρους υγείας, ενάντια στη διάλυση της δημόσιας και πραγματικά δωρεάν υγείας, που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση των μνημονίων.

Όπως αναφέρει η απόφαση της ΟΕΝΓΕ (5/5/2011): "Η ΟΕΝΓΕ είχε πολύ έγκαιρα προειδοποιήσει την κοινωνία ότι «οι περικοπές στο ΕΣΥ βλάπτουν σοβαρά την Υγεία». Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν με τραγικό τρόπο την εκτίμηση αυτή............ Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ θεωρεί ότι η σχεδιαζόμενη «αναδιάταξη των Νοσοκομείων της χώρας», δεν αποσκοπεί στη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, αλλά στην οριστική κατεδάφισή τους. Η πολιτική των «συγχωνεύσεων» οδηγεί στο κλείσιμο «μη προσοδοφόρων» κλινικών, νοσοκομείων, ΚΥ και προνοιακών ιδρυμάτων. Την ώρα που η ζήτηση στα δημόσια νοσοκομεία αυξάνεται λόγω της κρίσης, η κυβέρνηση στερεί τους πολίτες από πολύτιμες υπηρεσίες περίθαλψης και κοινωνικής φροντίδας, περιθωριοποιώντας υγειονομικά και κοινωνικά ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.  Αποκλειστική επιδίωξη αυτής της «ανθυγιεινής» κυβερνητικής πολιτικής υγείας είναι η υπηρέτηση των κατευθύνσεων του επικαιροποιημένου Μνημονίου και των τοκογλύφων δανειστών της χώρας, που θέλουν να υποβαθμίσουν  σε τριτοκοσμικά επίπεδα το κόστος εργασίας και το κοινωνικό κράτος............. Προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία ότι με λιγότερα νοσοκομεία, με λιγότερους γιατρούς και νοσηλευτές, με περικοπές 40% των κονδυλίων  για την δημόσια Υγεία μπορεί να βελτιωθεί το ΕΣΥ, να εξαφανιστούν οι λίστες αναμονής στα Εξωτερικά Ιατρεία και ο συνωστισμός στα ΤΕΠ, να εφημερεύουν καθημερινά όλα τα Νοσοκομεία!................... Απέναντι σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις ως ΟΕΝΓΕ προωθούμε ένα μέτωπο υπεράσπισης της δημόσιας Υγείας που δεν θα επιτρέψει καμιά κατάργηση δομών υγείας στο όνομα του Μνημονίου, που θα διασφαλίσει υψηλής ποιότητας περίθαλψη για όλο το λαό και αξιοπρεπή εργασία για τους γιατρούς και το παραϊατρικό προσωπικό.................... Από κοινού με Ομοσπονδίες, σωματεία και συλλογικότητες πολιτών ορίζουμε την 1η Ιουνίου ως μέρα «Δωρεάν Πρόσβασης στις υπηρεσίες Υγείας»".


Η κοινή αφίσα θα είναι έτοιμη την Τετάρτη 18/05, σε 2.500 αντίτυπα.

Επίσης, το αυτοκόλλητο θα υπάρχει μέσα σε αυτήν την εβδομάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου