Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Επιτροπη κατοικων Γλυφαδας: Ανοιχτή Εκδήλωση – Συζήτηση για το μέλλον του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ» Δευτέρα 02 Μαΐου 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α
σε Ανοιχτή Εκδήλωση – Συζήτηση για το μέλλον του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ»
Δευτέρα 02 Μαΐου 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της πολιτικής της για το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις, έχει αποφασίσει το ξεπούλημα του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Έτσι παραδίδει στα ασύδοτα επιχειρηματικά συμφέροντα ένα χώρο που αποτελεί για τους πολίτες της Αθήνας την τελευταία ευκαιρία δημιουργίας ενός πνεύμονα πρασίνου που θα βελτιώσει τις περιβαλλοντικές συνθήκες της ζωής τους στο λεκανοπέδιο.
Είναι η Κυβέρνηση που εφαρμόζοντας πιστά τις πολιτικές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. χαρίζει από τη μια με τα τσουβάλια δισεκατομμύρια στις τράπεζες, ενώ από την άλλη διαλύει την δημόσια υγεία και την παιδεία με τις συγχωνεύσεις των σχολείων και των νοσοκομείων. Ενώ χαρίζει με τις φοροαπαλλαγές πολλά δις στις επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή περικόπτει βάναυσα τους μισθούς και τις συνάξεις μας και με τα κάθε λογής χαράτσια (διόδια, 5€ στα νοσοκομεία κτλ), και την ακρίβεια που καλπάζει βάζει βαθειά το χέρι της στην τσέπη μας και ταυτόχρονα διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα καταργώντας κατακτήσεις ενός αιώνα μέσα σε λίγους μήνες.
Αυτοί που καταργούν κάθε εργασιακή κατάκτηση και έχουν φθάσει την πραγματική ανεργία στο 20% υπόσχονται 35.000 νέες θέσεις εργασίας. Ακόμα κι όλος ο χώρος να γίνει τσιμέντο δεν πρόκειται να δημιουργηθούν τόσες θέσεις εργασίας! Αυτό όμως που δεν μας λένε είναι πόσες θέσεις εργασίας θα εξαφανιστούν, όπως π.χ. στο Μall στο Μαρούσι. Και δε μας λένε ότι οι εργασιακές σχέσεις σε αυτά τα συγκροτήματα αποτελούν το χειρότερο προπομπό για αυτό που θα αντιμετωπίσουμε όλοι οι εργαζόμενοι τα επόμενα χρόνια.
Από αυτούς δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε!
Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες.
Τα δίκιο μας θα το βρούμε μόνο αν αγωνιστούμε εμείς οι ίδιοι.
Ο χώρος του αεροδρομίου και πρέπει και μπορεί να γίνει πράσινο. Εμείς με τον αγώνα μας πρέπει να διαφυλάξουμε το χώρο και να προασπίσουμε την ποιότητα της ζωής μας. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να λεηλατήσουν τον δημόσιο πλούτο. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Σήμερα απειλείται ο χώρος του πρώην αεροδρομίου. Αύριο θα έρθει η σειρά του Υμηττού και το ξεπούλημα της παραλίας του Σαρωνικού. Σήμερα απειλούνται τα σχολεία, τα νοσοκομεία, οι κοινωνικές παροχές και ξεπουλιούνται δημόσιες εκτάσεις. Είναι προφανές πως αύριο θα περισσεύουν εργαζόμενοι. Μετά τι; Πόσο θα ανεχόμαστε αυτή την πολιτική;
Τώρα είναι η ώρα να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε:
·         Tο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού να γίνει Πάρκο Φυσικού Πρασίνου και Αναψυχής, με δυνατότητες ήπιου μαζικού αθλητισμού και ελεύθερης, μη εμπορευματικής πολιτιστικής δραστηριότητας, με καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο.
·         Nα κατοχυρωθεί άμεσα η ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στο χώρο του πρώην αεροδρομίου και στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις και αυτό να είναι το μοναδικό καθεστώς λειτουργίας στο σύνολο του χώρου και των εγκαταστάσεων.
Ο αγώνας για το αεροδρόμιο είναι αγώνας για την ίδια την ζωή μας και την αξιοπρέπεια μας. Είναι αγώνας που πρέπει να οργανωθεί από εμάς τους ίδιους και να συναντηθεί με κάθε αγώνα ενάντια στην πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν. Ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της Κυβέρνησης της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. πρέπει να οικοδομήσουμε τις δικές μας αντιστάσεις.
Όλοι στην Ανοιχτή Εκδήλωση – συζήτηση της επιτροπής κατοίκων Γλυφάδας
Δευτέρα 02 Μαΐου 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη
Για την οικοδόμηση μετώπου αντίστασης ενάντια στην εκποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και κάθε άλλης Δημόσιας περιουσίας 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
                         ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου