Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Πρόταση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο γιατρών-εκπαιδευτικών, την Τετάρτη 30/3, ώρα 12:30, Προπύλαια

Από την επιτροπή κατοίκων Γλυφάδας: Προτείνουμε συμμετοχή στο συλλαλητήριο γιατρών-εκπαιδευτικών, την Τετάρτη 30/3, ώρα 12:30, Προπύλαια

Κυβέρνηση και τρόικα, με τα διαδοχικά μνημόνια, συνεχίζουν το απάνθρωπο σχέδιό τους, που καταστρέφει δομές και εξοντώνει εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους και φτωχή νεολαία, προκειμένου να διογκώνεται η μεταφορά κεφαλαίων από την εργατική τάξη προς τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομήχανους και μεγαλοεργολάβους.
Στο όνομα του χρέους και του ελλείμματος, διαλύονται άνθρωποι, κοινωνικές υπηρεσίες και δημόσιοι-ελεύθεροι χώροι.

Μετά τις συγκοινωνίες, έρχονται τα κλεισίματα σχολείων και νοσοκομείων. Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ προτιμούν αμόρφωτα παιδιά, ανασφάλιστους εργαζόμενους και φτωχούς ανθρώπους χωρίς στοιχειώδη πρόσβαση σε δημόσια υγεία. Τους φαίνεται αδιανόητη μια μείωση των κερδών των λίγων και «φυσιολογική» η κατάρρευση της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων.

Δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε σφοδρά σε αυτές τις επιλογές. Η ζωή μας αξίζει όσο ολόκληρο το χρέος του πλανήτη και ακόμα περισσότερο: είναι ανεκτίμητη η αξία της ζωής των ανθρώπων που παράγουν τον πραγματικό πλούτο, και αυτό για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο.

Γι’ αυτό, από την επιτροπή κατοίκων Γλυφάδας θεωρούμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους κλάδους που αυτή τη στιγμή αντιστέκονται στη ζούγκλα που διαμορφώνουν κυβέρνηση και τρόικα. Πιστεύουμε ότι, μαζί και με άλλες επιτροπές-πρωτοβουλίες κατοίκων και ανοιχτές συνελεύσεις, χρειάζεται την Τετάρτη 30 Μάρτη να συμμετέχουμε στην κοινή απεργιακή συγκέντρωση γιατρών και εκπαιδευτικών, που γίνεται στα Προπύλαια, ώρα 12:30 μεσημέρι, για να υπερασπίσουμε κατ’ αρχάς και στοιχειωδώς, τα δημόσια σχολεία και νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου